![]() ![]() |
Mar 1 2010, 09:22 PM
|
|
|
Uzman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: JassCrafter İleti: 364 Katılım: 24-January 10 Üye No: 4,202 WE Seviye: Yeni Uzmanlık alanı: Yeryüzü Döşeme |
Şimdi heromuzun powerfull attack adında critical strikeden bozma bir skili var.Heronun crit vurunca %100 bir efekt çıkarıyor.Bu efektler de %50 ihtimalle ateş üfleme(dota davion,melee panda skili) %50 ihtimal ile buz üfleme.Nerde yanlış yaptım anlayamadım bi türlü.
Powerfull Attack Events Unit - A unit Starts the effect of an ability Conditions (Ability being cast) Equal to Powerfull Attack Actions If (All Conditions are True) then do (Then Actions) else do (Else Actions) If - Conditions (Random integer number between 1 and 100) Less than or equal to 50 Then - Actions Special Effect - Create a special effect at (Position of (Target unit of ability being cast)) using Abilities\Spells\Other\BreathOfFire\BreathOfFireMissile.mdl Special Effect - Destroy (Last created special effect) Else - Actions Special Effect - Create a special effect at (Position of (Target unit of ability being cast)) using Abilities\Spells\Other\BreathOfFrost\BreathOfFrostMissile.mdl Special Effect - Destroy (Last created special effect) İkinci sorumda şu dotadaki omni arkadaşımızın heal skili gibi.Bilmeyenlere açıklayayım:diyelimki bir skill attım.'Unit-Damage Area' actionuyla hedefin etrafındaki düşmanlara hasar vermek istiyorum.Ama hasarı veren kişinin casting unit olduğunu belirtsem de eğer hedefin yakınındaysalar kendisine ve arkadaşlarına da vuruyor.140 aoe içerisinde olanlardan ally olmayanlara damage vur gibi birşey var mı? Bu ileti Jedi tarafından Mar 1 2010, 09:23 PM yeniden düzenlenmiştir. |
|
|
|
Mar 1 2010, 10:42 PM
|
|
|
Grup: Private İleti: 386 Katılım: 15-December 08 Üye No: 3,931 WE Seviye: Yeni Uzmanlık alanı: Karınca Kararınca |
2. soruna cevap
Actions- Unit Group- Pick every unit in (Units in playable map area) diye bi kod var playable map area ya tıklayıp units in range matching conditionu seccen orda istediğin şartları secıceksn ben aşağıdaki kodda, bina olmamasını, canlı olmasını yani ceset olmamasını ve düşman olmasını sectım. dikkat etmen gereken yer matching contidionları seçerken triggerin unit değilde matching unit kullanman gerekir. Damage kısmınıda basit onu yaparsın. Events Conditions Actions Unit Group - Pick every unit in (Units within 140.00 of (Position of (Casting unit)) matching ((((Matching unit) is A structure) Equal to False) and ((((Matching unit) is alive) Equal to True) and (((Matching unit) belongs to an enemy of (Owner of (Casting unit))) Equal to True)))) and do (Actions) Loop - Actions Unit - Cause (Casting unit) to damage (Picked unit), dealing 500.00 damage of attack type Spells and damage type Normal 1. Soruya cevap Eger powerful attack dediğin skill pasif bi skilse yani criticalı editleyerek yaptıysan Unit - A unit Starts the effect of an ability Pasif skillin kullanıldıgını saptamaz. Soyle yaparsan calısır. Unit - A unit is attacked eventını kullanırsın. yaptıgın skıll sadece bı heroda varsa conditions ta type of attacking uniti o hero olarak secersın. skille sahip olup olmadıgınıda hero skili ogrendiğinde bi değişkene kaydedersin onu kullanırsın. Gerisi doğru gibi geldi bana. -------------------- |
|
|
|
Mar 1 2010, 11:52 PM
|
|
|
Uzman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: JassCrafter İleti: 364 Katılım: 24-January 10 Üye No: 4,202 WE Seviye: Yeni Uzmanlık alanı: Yeryüzü Döşeme |
Eline sağlık 2. sorun çözüldü ama oyunun critic vurulduğunu anlamasını nasıl sağlayacaz çözemedim.
Bu ileti Jedi tarafından Mar 1 2010, 11:53 PM yeniden düzenlenmiştir. |
|
|
|
Mar 2 2010, 12:10 AM
|
|
|
Grup: Grand Marshal İleti: 1,920 Katılım: 7-April 08 Nereden: Kocaeli Üye No: 4 WE Seviye: Orta Uzmanlık alanı: Modelleme/kaplama |
enes yeterli cevabı vermiş ama tekrar yazayım.
Powerfull Attack Events Unit - A unit is attacked Conditions (Ability being cast) Equal to Powerfull Attack Actions If (All Conditions are True) then do (Then Actions) else do (Else Actions) If - Conditions (Random integer number between 1 and 100) Less than or equal to 50 Then - Actions Special Effect - Create a special effect at (Position of (Attacked unit veya attacking unit ikisinden biri)) using Abilities\Spells\Other\BreathOfFire\BreathOfFireMissile.mdl Special Effect - Destroy (Last created special effect) Else - Actions Special Effect - Create a special effect at (Position of (Attacked unit veya attacking unit ikisinden biri)) using Abilities\Spells\Other\BreathOfFrost\BreathOfFrostMissile.mdl Special Effect - Destroy (Last created special effect) -------------------- Basit Modelleme-Gmax&War3 Model Editör -------------------------------------------------------------------------------- Warcraft 3 kardeş server Xnape XNAPE ![]() |
|
|
|
Mar 2 2010, 12:13 AM
|
|
|
Grup: Grand Marshal İleti: 1,823 Katılım: 15-April 08 Nereden: Jedi Tapınağı Üye No: 13 WE Seviye: Profesyonel Uzmanlık alanı: Kod Yazma(GUI) |
"1-100" yapacağına "1-2" yapsan yine %50 ihtimal olacaktır. Her zaman küçük rakamlarla çalışın... derdi matematik öğretmenim. Daha az kafa karıştırır.
QUOTE Unit - A unit Starts the effect of an ability Pasif skillin kullanıldıgını saptamaz. Olması lazım... mı acaba. Belki efekti hemen yok ettiği için gözükmüyordur. Bazı efektlerin "birth" ve "death" animasyonları anında kaybolabiliyor. Araya başka birşey ekle. MEsela ekrana yazı falan yaz. Çalışıp çalışmadığını anlarsın. Eğer enes'in dediği doğruysa: hasar alan adamı baz alarak Trigger oluşturman gerekecek. A unit is attacked Attacking unit has "Powerfull Attack" vs vs -------------------- ![]() ![]() ![]() http://www.glumbert.com/media/kineticsculpture |
|
|
|
Mar 2 2010, 10:22 AM
|
|
|
Grup: SpellCraft Champion I & II İleti: 823 Katılım: 11-April 08 Nereden: Fethiye Üye No: 10 WE Seviye: Orta Uzmanlık alanı: Kod Yazma(GUI) |
Enes'le Uğur'un dedikleri çalışmaz malesef. Kendin triggerle yapıcaksın kritik skillini. Biraz detaylı ama akşama yapıp koymaya çalışırım.
-------------------- Yeni başlayanlar tarafından sık sorulan sorular. Tavern'den hero alma, creep çıkartıp hareket ettirme, multiboard hazırlama, bina yıkınca oyunu kazanma, shoptan skill satın alma, neutral creep spawnı vs. Soru sormadan önce bu konudaki haritaya bi göz atın belki bi çok sorunuzun cevabını bulursunuz.
Uber BomberMan 2.0 TR Range Değiştirme Sistemi v1.0 Triggerle Basit Skill Hazırlamak |
|
|
|
Mar 2 2010, 03:54 PM
|
|
|
Grup: Grand Marshal İleti: 1,920 Katılım: 7-April 08 Nereden: Kocaeli Üye No: 4 WE Seviye: Orta Uzmanlık alanı: Modelleme/kaplama |
evet biraz kafa dalgın yazmışım.Condotionlara has buff komutuda eklemen gerekcek
-------------------- Basit Modelleme-Gmax&War3 Model Editör -------------------------------------------------------------------------------- Warcraft 3 kardeş server Xnape XNAPE ![]() |
|
|
|
Mar 9 2010, 09:41 PM
|
|
|
Grup: Private İleti: 146 Katılım: 1-August 09 Nereden: ffffffffffuuuuuuuuu Üye No: 4,042 WE Seviye: Profesyonel Uzmanlık alanı: Modelleme/kaplama |
evet biraz kafa dalgın yazmışım.Condotionlara has buff komutuda eklemen gerekcek yapmayı denedim bir Untitled Trigger 003 Events Unit - A unit Is attacked Conditions Actions If (All Conditions are True) then do (Then Actions) else do (Else Actions) If - Conditions ((Attacking unit) has buff Battle Roar) Equal to True (Random real number between 0.00 and 3.00) Greater than 1.50 Then - Actions Special Effect - Create a special effect at (Position of (Attacking unit)) using Abilities\Spells\Human\ThunderClap\ThunderClapCaster.mdl Else - Actions Special Effect - Create a special effect at (Position of (Attacking unit)) using Abilities\Spells\Orc\WarStomp\WarStompCaster.mdl yaptım ama soruma gelince, bunu deneyince çok güzel çalıştı destroy special effect i niye kullanıyoruz acaba? -------------------- ![]() |
|
|
|
Mar 9 2010, 10:04 PM
|
|
|
Kullandığın şeyi,işi bitince tutmak biraz saçma değilmi?Biz bu olaya "leak" diyoruz.Ve ciddi bir problem.Sen her attack yaptığında efekt çıkacak ama tamamen yok olmayacak.Bunun için destory special effect kullanıyoruz.Dahada net açıklayacak olursam.Diyelim bir çekmecede 10 dvd kabı sığacak yer var,sen her attack yaptığında bir dvd kabı oluşuyor.10 dan fazla attack yaparsan ne olacak?Nereye koyacaksın bu kapları.Yani "Lag" dediğimiz illet ortaya çıkacak bir süre sonra.Umarım anlatabilmişimdir.
-------------------- Basit Modelleme-Gmax&War3 Model Editör -------------------------------------------------------------------------------- Warcraft 3 kardeş server Xnape XNAPE ![]() |
|
|
|
Mar 9 2010, 10:09 PM
|
|
|
Grup: Private İleti: 146 Katılım: 1-August 09 Nereden: ffffffffffuuuuuuuuu Üye No: 4,042 WE Seviye: Profesyonel Uzmanlık alanı: Modelleme/kaplama |
Kullandığın şeyi,işi bitince tutmak biraz saçma değilmi?Biz bu olaya "leak" diyoruz.Ve ciddi bir problem.Sen her attack yaptığında efekt çıkacak ama tamamen yok olmayacak.Bunun için destory special effect kullanıyoruz.Dahada net açıklayacak olursam.Diyelim bir çekmecede 10 dvd kabı sığacak yer var,sen her attack yaptığında bir dvd oluşuyor.10 dan fazla attack yaparsan ne olacak?Nereye koyacaksın bu kapları.Yani "Lag" dediğimiz illet ortaya çıkacak bir süre sonra.Umarım anlatabilmişimdir. http://www.weturkiye.com/forum/index.php?showtopic=1648 şuraya alıyoruz o zaman sizi(ilk kalın soru) Leak dendiğini ve büyük bir sorun olduğunu biliyorum, peki o effect bittiğinde aslında bitmiyor mu yani eğer bitmiyorsa bunu bizim kontrolümüze verip, o animasyon bittiğinde otomatik bitirmemelerinin sebebi nedir? Teşekkürler cevap için (şuan flapsı açtım 2-3 dk sonra single playerda 100 unitle kontrol edeceğim leak olayını -------------------- ![]() |
|
|
|
Mar 9 2010, 11:03 PM
|
|
|
Grup: Private İleti: 386 Katılım: 15-December 08 Üye No: 3,931 WE Seviye: Yeni Uzmanlık alanı: Karınca Kararınca |
special effecti değişkene kaydedip daha sonra baska bir triggerla silebilirsin.
-------------------- |
|
|
|
Mar 10 2010, 12:20 PM
|
|
|
Sen direk hero her vurduğunda belli ihtimalle efekt çıkarmışsın.Yapmaya çalıştığım crit vurduğunda efekt çıkarmasıydı.
Bu arada hala tam cevap bulamadığım için başka bir olayla efekt çıkarmasını sağladım.Soruyla ilgili gelecek yardımlara hala açığım Bu ileti Jedi tarafından Mar 10 2010, 12:29 PM yeniden düzenlenmiştir. |
|
|
|
Mar 10 2010, 03:54 PM
|
|
|
Grup: SpellCraft Champion I & II İleti: 823 Katılım: 11-April 08 Nereden: Fethiye Üye No: 10 WE Seviye: Orta Uzmanlık alanı: Kod Yazma(GUI) |
Efektleri tam yapamadım ama gerisi oldu heralde.
Ek: Dosya
-------------------- Yeni başlayanlar tarafından sık sorulan sorular. Tavern'den hero alma, creep çıkartıp hareket ettirme, multiboard hazırlama, bina yıkınca oyunu kazanma, shoptan skill satın alma, neutral creep spawnı vs. Soru sormadan önce bu konudaki haritaya bi göz atın belki bi çok sorunuzun cevabını bulursunuz.
Uber BomberMan 2.0 TR Range Değiştirme Sistemi v1.0 Triggerle Basit Skill Hazırlamak |
|
|
|
Mar 10 2010, 04:42 PM
|
|
|
Sagol calısıyor gayet düzgün ama bişeyi anlamadım.
Unit - Cause (Damage source) to damage (Triggering unit), dealing (Damage taken) damage of attack type Hero and damage type Normal Bu triggerla damage vurduktan sonra neden tekrar şöyle bişey kullandın. Unit - Set life of (Triggering unit) to ((Life of (Triggering unit)) + (Damage taken)) edit:Bu efektleri yok etmeden araya 1 saniye bekleme süresi koyarsak sorun olmuyor değil mi? Bu ileti Jedi tarafından Mar 10 2010, 05:05 PM yeniden düzenlenmiştir. |
|
|
|
Mar 10 2010, 05:10 PM
|
|
|
Grup: Private İleti: 503 Katılım: 17-June 09 Üye No: 3,975 WE Seviye: Profesyonel Uzmanlık alanı: Kod Yazma(GUI) |
ben denedım kritik guzel ama 1 kod fazla koymusun
sıstemın sole calısıyo 1x atk yıyo canı 1x doluyo sonra 1x azalıyo sonucta 1xlık hasar gormus oluyo duzenledım skıll 3lu yaptım bu seferde ara sıra !0 yazıyo cozmeye calısıyorum. -------------------- |
|
|
|
Mar 10 2010, 10:38 PM
|
|
|
QUOTE Sagol calısıyor gayet düzgün ama bişeyi anlamadım. Unit - Cause (Damage source) to damage (Triggering unit), dealing (Damage taken) damage of attack type Hero and damage type Normal Bu triggerla damage vurduktan sonra neden tekrar şöyle bişey kullandın. Unit - Set life of (Triggering unit) to ((Life of (Triggering unit)) + (Damage taken)) edit:Bu efektleri yok etmeden araya 1 saniye bekleme süresi koyarsak sorun olmuyor değil mi? Onu silmeyi unutmuşum. Başta cause damage'de Damage taken x 2 demiştim. Önce yediği damagi heallayıp 2 katını vuruyodum. Değiştirince kalmış heal. -------------------- Yeni başlayanlar tarafından sık sorulan sorular. Tavern'den hero alma, creep çıkartıp hareket ettirme, multiboard hazırlama, bina yıkınca oyunu kazanma, shoptan skill satın alma, neutral creep spawnı vs. Soru sormadan önce bu konudaki haritaya bi göz atın belki bi çok sorunuzun cevabını bulursunuz.
|
|
|
![]() ![]() |
2 kullanıcı bu başlığı okuyor (2 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 üye:
| Basit Görünüm | Tarih : 9th September 2010 - 10:32 PM |

Mar 1 2010, 09:22 PM