![]() ![]() |
Jul 26 2010, 05:51 PM
|
|
|
Grup: Grand Marshal İleti: 1,916 Katılım: 7-April 08 Nereden: Kocaeli Üye No: 4 WE Seviye: Orta Uzmanlık alanı: Modelleme/kaplama |
Haritayı single test edince MUI,battle netten test edince kalkan çalışmayabiliyor,bazende fatal veriyor.Problemimi haritaya bakınca daha iyi anlaycaksınız.Kodlarda bir sorun bulamadım ben ama niye fatal veriyor anlamış değilim.
Kodlar CODE KilicveKalkan Events Unit - A unit Starts the effect of an ability Conditions (Ability being cast) Equal to Kılıç(|c00FF0000A|r) Actions Custom script: local integer locExecCount = GetTriggerExecCount(GetTriggeringTrigger()) Custom script: if locExecCount == 50 then Custom script: call ResetTrigger(GetTriggeringTrigger()) Custom script: endif Custom script: set udg_KK_MUI = locExecCount Set KK_Basan[KK_MUI] = (Triggering unit) Set KK_Basanin_Alani[KK_MUI] = ((Position of KK_Basan[KK_MUI]) offset by 75.00 towards (Facing of KK_Basan[KK_MUI]) degrees) Set KK_Dusman_Grup[KK_MUI] = (Units within 75.00 of KK_Basanin_Alani[KK_MUI] matching (((Matching unit) belongs to an enemy of (Owner of KK_Basan[KK_MUI])) Equal to True)) Unit Group - Pick every unit in KK_Dusman_Grup[KK_MUI] and do (Actions) Loop - Actions Set KK_SecilenDusman[KK_MUI] = (Picked unit) If (All Conditions are True) then do (Then Actions) else do (Else Actions) If - Conditions ((Integer((Facing of KK_SecilenDusman[KK_MUI]))) - (Integer((Facing of KK_Basan[KK_MUI])))) Less than 225 ((Integer((Facing of KK_SecilenDusman[KK_MUI]))) - (Integer((Facing of KK_Basan[KK_MUI])))) Greater than 135 (KK_SecilenDusman[KK_MUI] has buff Divine Shield) Equal to True Then - Actions Do nothing Game - Display to (All players) the text: |c00FF0000K|c00FF09... Else - Actions Game - Display to (All players) the text: |c000080FFH|c000989... Unit Group - Pick every unit in KK_Dusman_Grup[KK_MUI] and do (Unit - Cause KK_Basan[KK_MUI] to damage KK_SecilenDusman[KK_MUI], dealing (100.00 + ((Real((Strength of KK_Basan[KK_MUI] (Include bonuses)))) x 2.50)) damage of attack type Spells and damage type Normal) Unit Group - Pick every unit in KK_Dusman_Grup[KK_MUI] and do (Special Effect - Create a special effect attached to the origin of KK_SecilenDusman[KK_MUI] using Objects\Spawnmodels\Human\HumanLargeDeathExplode\HumanLargeDeathExplode.mdl) Special Effect - Destroy (Last created special effect) Custom script: call DestroyGroup( udg_KK_Dusman_Grup[udg_KK_MUI] ) Custom script: call RemoveLocation( udg_KK_Basanin_Alani[udg_KK_MUI] )
DTSS_MUI.w3x ( 18.17K )
İndirilme Sayısı: 7-------------------- Basit Modelleme-Gmax&War3 Model Editör -------------------------------------------------------------------------------- Warcraft 3 kardeş server Xnape XNAPE ![]() |
|
|
|
Jul 27 2010, 10:30 AM
|
|
|
Grup: Private İleti: 1,397 Katılım: 1-June 08 Nereden: Eskişehir Üye No: 117 WE Seviye: Yeni Uzmanlık alanı: Karınca Kararınca |
İç kısmında bi problem yok gibi fakat baştaki custom script'lerde ne demek istidini tam anlamadım...
-------------------- Gönül gözümü :
Nirvana -(Ayrıntılı Bilgi) Smells Like Teen Spirit Come As You Are Heart Shaped Box İletişim - GRTF_DVL@hotmail.com Döngü kullanıcısı |
|
|
|
Jul 27 2010, 10:55 AM
|
|
|
Grup: Private İleti: 1,006 Katılım: 24-August 08 Nereden: Northrend Üye No: 3,759 WE Seviye: Orta Uzmanlık alanı: Kod Yazma(GUI) |
ugur benim yazdığım jass versiyonunda da aynı sorun mu var?
-------------------- History is written by the victor.
Rest in Peace...Ulquiorra Schiffer ![]() Ders - Büyüler ve Yetenekler Ders - Channel Ders - Döngü Yaratmak Working on... -Signamancer -Thunder Lord Tozase, Murciélago! |
|
|
|
Jul 27 2010, 11:43 AM
|
|
|
Grup: Private İleti: 542 Katılım: 7-July 09 Nereden: Ankara Üye No: 4,006 WE Seviye: Profesyonel Uzmanlık alanı: Nesne Düzenleyici |
Custom script: call ResetTrigger(GetTriggeringTrigger())
if başka bir custom scriptte olduğundan bu kod çalışıp trigger sürekli tetiklenip duruyor dolayısıyla ararda tetiklenen trigger fatala yol açar. Bu ileti DMM tarafından Jul 27 2010, 11:45 AM yeniden düzenlenmiştir. |
|
|
|
Jul 27 2010, 12:04 PM
|
|
|
Uzman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: JassCrafter İleti: 358 Katılım: 24-January 10 Üye No: 4,202 WE Seviye: Yeni Uzmanlık alanı: Yeryüzü Döşeme |
Şu mapı garenada yada eurobattle serverında oynayan varsa test edelim.Hiçbir trigger 0 wait = MUI teorimi engelleyemez
|
|
|
|
Jul 27 2010, 01:25 PM
|
|
|
Grup: Grand Marshal İleti: 1,916 Katılım: 7-April 08 Nereden: Kocaeli Üye No: 4 WE Seviye: Orta Uzmanlık alanı: Modelleme/kaplama |
Canberk senin sistemi denicemde.Maps de gözükmüyor bi ayar çekip denicem onu,Fatal olayını bilemem thehelper daki bir dersle MUI yapmıştım
DEMO MAP TRİGGER MUI -------------------- Basit Modelleme-Gmax&War3 Model Editör -------------------------------------------------------------------------------- Warcraft 3 kardeş server Xnape XNAPE ![]() |
|
|
|
Jul 27 2010, 01:47 PM
|
|
|
Adamda yanlış bir ders hazırlamış galiba hatalar varmış sanırım falan filen.
-------------------- Basit Modelleme-Gmax&War3 Model Editör -------------------------------------------------------------------------------- Warcraft 3 kardeş server Xnape XNAPE ![]() |
|
|
|
Jul 27 2010, 02:24 PM
|
|
|
Canberk senin map çalışıyor sanırım.Single MUI,multiplayerda 2 kişi denedik,daha çok kişi deneyip yazarım
-------------------- Basit Modelleme-Gmax&War3 Model Editör -------------------------------------------------------------------------------- Warcraft 3 kardeş server Xnape XNAPE ![]() |
|
|
|
Jul 27 2010, 02:29 PM
|
|
|
Grup: Private İleti: 1,006 Katılım: 24-August 08 Nereden: Northrend Üye No: 3,759 WE Seviye: Orta Uzmanlık alanı: Kod Yazma(GUI) |
adamın sistemindedir sorun. benim yazdığımın sorunsuz çalışması lazım eğer 2 kişi denediysen olduysa tamam. sonuçta 5-6 unitle de denedik çalışmıştı, patlayacağını sanmıyorum.
-------------------- History is written by the victor.
Rest in Peace...Ulquiorra Schiffer ![]() Ders - Büyüler ve Yetenekler Ders - Channel Ders - Döngü Yaratmak Working on... -Signamancer -Thunder Lord Tozase, Murciélago! |
|
|
|
Jul 27 2010, 05:51 PM
|
|
|
3 kişi deneyince senin haritadada bug çıktı
|
|
|
Jul 27 2010, 05:56 PM
|
|
|
2 de çıkmayıp 3 de nasıl çıkabiliyor ben onu anlamadım
sorun ne tam olarak? -------------------- History is written by the victor.
|
|
|
Jul 27 2010, 07:52 PM
|
|
|
ilk olarak karşılıklı vurup kalkan açıyıoruz sorun yok,sonra hapishane kaçıkları gibi kapışmaya başladık ve dikkat ettikki hep hit çıkıyor kalkana onden vursada.
|
|
|
Jul 28 2010, 10:07 AM
|
|
|
kalkan skillini channel yaptın değil mi? divine dan yapılı haliyle arkadan vursa bile hit cıkıp damage vermiyor.
ama dediğin olay farklı...biraz amelece bi kod yazmıştım daha yeni yeni uğraşıyorum jassle, ama yine de bir hata görememiştim local variableları yanlış kullanmış olabilirim. şu an editörüm yok evde degilim 1 haftaya dönüyorum. istiyorsan o kodu buraya koy jasscrafter'ımız bir göz atsın -------------------- History is written by the victor.
|
|
|
Jul 28 2010, 02:30 PM
|
|
|
CODE //TESH.scrollpos=0 //TESH.alwaysfold=0 function hit_group_condition takes nothing returns boolean return (IsUnitEnemy(GetFilterUnit(), GetOwningPlayer(GetSpellAbilityUnit())) == true) endfunction function attack_func takes nothing returns nothing call UnitDamageTargetBJ( GetSpellAbilityUnit(), GetEnumUnit(), ( 100.00 + ( I2R(GetHeroStatBJ(bj_HEROSTAT_STR, GetSpellAbilityUnit(), true)) * 2.50 ) ), ATTACK_TYPE_NORMAL, DAMAGE_TYPE_NORMAL ) endfunction function effect_func takes nothing returns nothing call AddSpecialEffectTargetUnitBJ( "origin", GetEnumUnit(), "Objects\\Spawnmodels\\Human\\HumanLargeDeathExplode\\HumanLargeDeathExplode.mdl" ) endfunction function angle_check takes nothing returns boolean if ( not ( ( R2I(GetUnitFacing(GetEnumUnit())) - R2I(GetUnitFacing(GetTriggerUnit())) ) <= 225 ) ) then return false endif if ( not ( ( R2I(GetUnitFacing(GetEnumUnit())) - R2I(GetUnitFacing(GetTriggerUnit())) ) >= 135 ) ) then return false endif if ( not ( UnitHasBuffBJ(GetEnumUnit(), 'BHds') == true ) ) then return false endif return true endfunction function hit_group_func1 takes nothing returns nothing local unit caster = GetTriggerUnit() local location caster_loc = PolarProjectionBJ( GetUnitLoc(caster), 75, GetUnitFacing(caster)) local group hit_group = GetUnitsInRangeOfLocMatching(75, caster_loc, Condition(function hit_group_condition)) if ( angle_check() ) then call DisplayTextToForce( GetPlayersAll(), "Block!" ) else call DisplayTextToForce( GetPlayersAll(), "Hit!" ) call ForGroupBJ( hit_group, function attack_func ) call ForGroupBJ( hit_group, function effect_func ) call DestroyEffect(GetLastCreatedEffectBJ()) call DestroyGroup(hit_group) call RemoveLocation(caster_loc) endif endfunction function Trig_Hit_Block_Conditions takes nothing returns boolean return GetSpellAbilityId() == 'A000' endfunction function Trig_Hit_Block_Actions takes nothing returns nothing local unit caster = GetTriggerUnit() local location caster_loc = PolarProjectionBJ( GetUnitLoc(caster), 75, GetUnitFacing(caster)) local group hit_group = GetUnitsInRangeOfLocMatching(75, caster_loc, Condition(function hit_group_condition)) call ForGroupBJ(hit_group, function hit_group_func1) endfunction //=========================================================================== function InitTrig_Hit_Block takes nothing returns nothing set gg_trg_Hit_Block = CreateTrigger( ) call TriggerRegisterAnyUnitEventBJ( gg_trg_Hit_Block, EVENT_PLAYER_UNIT_SPELL_EFFECT ) call TriggerAddCondition( gg_trg_Hit_Block, Condition( function Trig_Hit_Block_Conditions ) ) call TriggerAddAction( gg_trg_Hit_Block, function Trig_Hit_Block_Actions ) endfunction Divine shield ve channel değiştirip denerim bi ara -------------------- Basit Modelleme-Gmax&War3 Model Editör -------------------------------------------------------------------------------- Warcraft 3 kardeş server Xnape XNAPE ![]() |
|
|
|
Jul 28 2010, 05:37 PM
|
|
|
bir ara değil bunu koymadan önce denemeliydin
edit: bir de uğur, test kodunda bir detayı atlamışım. çıkan Hit! veya Block! mesajlarını sadece vuran player a çıkarsa çalışıp çalışmadıgını anlamanız daha kolay olur. kiminki hit kiminki block karıştığı için anlamamış olabilirsiniz. daha da önemlisi dediğim gibi channel dan yap block'u, böylece yazılar karışsa bile vurup vurmadığını görebilirsiniz. Bu ileti zilfallon tarafından Jul 28 2010, 05:42 PM yeniden düzenlenmiştir. -------------------- History is written by the victor.
|
|
|
Jul 28 2010, 06:09 PM
|
|
|
valla öylede denedim bişi farketmiyor.ne uyuz sistemmiş
|
|
|
Jul 28 2010, 07:37 PM
|
|
|
jedi veya kenpachi veya jassten anlayan başka biri yok mu şu koda bakacak?
bazı bariz hatalarım var onların ben de farkındayım ancak eve gidince düzeltebilirim. ama yine de neden çalışmadığını bilmiyorum. ne saçma iş -------------------- History is written by the victor.
|
|
|
Jul 28 2010, 08:18 PM
|
|
|
Grup: Private İleti: 541 Katılım: 25-August 09 Üye No: 4,082 WE Seviye: Yeni Uzmanlık alanı: Kod Yazma(GUI+Jass) |
Kesin Olarak Bilmiyorum Ama
function angle_check takes nothing returns boolean Bu Fonksiyonun Takesine Unit Koyman Gerekebilir Çünkü Enum Uniti Gorceğini Sanmam Diğer Fonksiyona For Group Aksiyonu ile unit geçirirsin ama bu fonksiyona geçmeyebilir(NOT : kesin böyle demiyorum sadece tahmin) Bide Bu Kadar Çok fonksiyona Dağıtmanın Mantığı Ne ki ? -------------------- ![]() |
|
|
|
Jul 28 2010, 08:45 PM
|
|
|
takes unit demeden de geçiyor, çünkü pick unit olayını gui den çevirip öğrendim orada bu tarzdı.
gereksiz fonksiyon kalabalığı oldugunun farkındayım QUOTE bazı bariz hatalarım var onların ben de farkındayım ancak eve gidince düzeltebilirim. ama yine de neden çalışmadığını bilmiyorum. dediğim gibi, biraz özensiz yazılmış bi kod ama yine de şu sorunun cevabı bu ufak hatalarda bulamadım: neden tek playerın 5 tane uniti için çalışıyor, da başka playerlar devreye girince çalışmıyor? -------------------- History is written by the victor.
|
|
|
Jul 28 2010, 08:54 PM
|
|
|
Grup: Private İleti: 541 Katılım: 25-August 09 Üye No: 4,082 WE Seviye: Yeni Uzmanlık alanı: Kod Yazma(GUI+Jass) |
o nasıl olabilirki yav
-------------------- ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
1 kullanıcı bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 üye:
| Basit Görünüm | Tarih : 8th September 2010 - 01:51 AM |

Jul 26 2010, 05:51 PM