![]() ![]() |
Jul 2 2010, 08:02 PM
|
|
|
Grup: Private İleti: 1,396 Katılım: 1-June 08 Nereden: Eskişehir Üye No: 117 WE Seviye: Yeni Uzmanlık alanı: Karınca Kararınca |
Önemli Uyarı Sayfadaki resimlerin yüklenmesi biraz gecikebilir,Kalite bir sunum için resimlerin kaliteli olması gerekir(Yaklaşık 4.59MB) Gelişmiş yöntemler ile simge yapımı Arkadaşlar size burda gelişmiş ama basit bir yöntem ile çok beğendiğiniz bir model'in simgesini çizmeyi göstercem,nedenmi bu olay benim başıma çok geldi:Bir model bulursunuz haritanızda kullanmanız gerekir ama simgesi yoktur vede hiç uyumlu 1 simge bulamıyorsunuzdur... Dersimize başlıyalım, Kullancağımız araçlar: Paint (Kolaylık olması için) Button Manager v1.7 Photoshop CS4 , başka bir seride kullanılabilir. Kullanacağımız photoshop araçları; ![]() Ben örnek olarak Ambulance adlı modele bir simge çizmeye çalışacağım. 1.Adım World Editor'ü aç,simgesinin çizmek istediğin bir modeli haritada test ederken görebilceğin yere yerleştir. ![]() 2.Adım Harita test et,modeline tıkla vede Screenshot düğmesine(PrtScn) bas,paint'i aç vede önbelleğe aldığın resmi yapıştır,Portresinin olduğu kısmı basitçe kırp ardından Hepsini seç(Select All) özelliğini kullanarak resmi seç. --> ![]() 3.Adım Photoshop'u açtıktan sonra Open/New seçeneğine tıklayalım. ![]() Otomatik olarak çalışma alanın boyutu önbellekteki resmin boyutu kadar olacaktır bu sebebten dolayı direk OK seçeneğine basarak yeni sayfamızı oluşturuyoruz ![]() Oluşturduktan sonra önbellekteki resmi yapıştırıyoruz. ![]() 4.Adım Photoshop'un Crop Tool yani Kırpma aracı ile resmimizdeki fazlalıkları ince bi ayarla sadece portre kalcak şekilde kırpıyoruz fakat resmimizin kare olmasına dikkat edicez AxA olsun yeter buna rağmen üst sağ ve sol köşeden Warcraft'a ait panelin bir kısmı gözükcek o kısmı ise Clone Stamp Tool sanırım Türkçesi Klonlama damga aracı bu özelliği kullanamayı bilmeye gerek yok sadece alt tuşuna basılı tutarak panelelin hemen kaynak belirterek(malesefki resimle gösteremeyeceğim Screenshot sırasında imleç kayboluyor çünkü) panele doru klonluyoruz böylecek panelimiz ortadan kayboluyor panellerden 1ini sildiğimizde eğer resmimiz kare değilse diğer panali kırparakta silebiliriz eğer çok belirgin olduysa Blur tool (bununda tam Türkçesini bilmiyorum ama Bulanıklaştırma aracı olsa gerek) ile bulanıklaştırıyoruz böylecek belirginlik bir nebzede olsa azaldı. ![]() 5.Adım Şimdi resmimizin boyutunu kontrol edelim.(Pixel yazan kutucuklarının yanındaki simge boyutların kitlendiğini gösterir o yüzden AxA olması gerek resimlerin eğer kilitli değilken boyutlandırırsak resmimiz abzürt bi hâla dönüşür) ![]() Evet resimdede görüldüğü gibi uzunluk ve genişlik birbirine değil bunu Crop tool ile resmimizi biraz daha kırparak eşitleyelim. ![]() Evet resmimizin boyutları eşit şimdi ise warcraft'ta kullanabilmek için boyutlarını 64x64 yapıyoruz(1Saatir boşuna AxA yapmaya ugraşmıyoruz demi ![]() ![]() Evet resmimizi küçülttük eğer resminizin yönünü değiştirmek isterseniz Move tool ile yapabilir nasılmı; Move tool'a tıkladığımız resmi otomatik seçecektir eğer seçmemiş ise yukarda "Show Transform Control" seçeneği kapalı demektir onları açtığımızda seçildiği belli olacaktır vede resmimizin kenarlarında kutucuklar çıkacaktır şimdi o kutucuklara tıklayın,tıkladığınızda üstte yüzeli rakamların yazdığı metin kutucukları çıkacaktır orada "W" yani Weight=Genişlik yazan bir kutucuk olacaktır değeri ise %100 ihtimal ile %100 olacaktır ![]() En son olarakta resmi PNG olarak kayıt edit,Hem kalitesi iyi olacaktır hemde boyutu küçük. ![]() 6.Adım ve son adım Button Manager'ı açıp yaptıpımız resmi içine sürükle bırak yaptıktan sonra alttaki seçeneklerden Button seçeneği seçin nedenmi Button çünkü bir birimde kullancan büyüzden pasif,otomatik,Info ya da Infi Upgrade olamaz. Yaptıktan sonra alttaki örnekteki gibi göreceksinizki Simgemiz hazır vede bir çizim gibi durcaktır,kaydımızıda yapalım,vede işlemler tamam .BLP uzantılı simgelerimiz kayıt ettiğiniz yerde BTN vede DISBTN olarak hazır olacaktır. --> ![]() Not:Import ettiğinizde uzantıları alttaki gibi olmalıdır; ![]() BTN için; CODE ReplaceableTextures\CommandButtons\BTNFiretruck.blp ![]() DISBTN için; CODE ReplaceableTextures\CommandButtonsDisabled\DISBTNFireturck.blp Dersin Tahmini hazırlanış süresi: CODE 1 Saat 40 Dakika Değişiklik Kayıtları: CODE Konu adı değişti Gelişmiş simge yapımı --> Gelişmiş yöntemler ile simge yapımı Önizleme eklendi. Metinlerin görünüş açısından düzenlendi. Araçlar; ButtonManager
ButtonManager_v1.7.rar ( 383.58K )
İndirilme Sayısı: 4Bu ileti BarT SimpsoN tarafından Jul 2 2010, 09:07 PM yeniden düzenlenmiştir. -------------------- Gönül gözümü :
Nirvana -(Ayrıntılı Bilgi) Smells Like Teen Spirit Come As You Are Heart Shaped Box İletişim - GRTF_DVL@hotmail.com Döngü kullanıcısı |
|
|
|
Jul 2 2010, 08:19 PM
|
|
|
Grup: Private İleti: 147 Katılım: 11-August 09 Nereden: İzmir Üye No: 4,058 WE Seviye: Yeni Uzmanlık alanı: Karınca Kararınca |
Böyle bir dersin olacağnı hiç tahmin etmemiştim . ------------------------------------ Ders güzel , anlatım iyi. -------------------- 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 0 00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 0 000000000000 = On Treoktogintilyon. Kaç sıfır olduğunu bilmiyorum. -------/'-'\------ ------qolop----- --------\-/------ ------>\¯/<---- ------/***\---- -----/*****\--- ----/ /___\ \--- -----^ -[ ]- ^--- -----[ l¯¯¯l ]---- -------!*l*!----- -------!*!*!----- -------!_!_!----- -------(-¥-)----- |
|
|
|
Jul 2 2010, 09:10 PM
|
|
|
Grup: Private İleti: 293 Katılım: 20-August 09 Nereden: izmir Üye No: 4,072 WE Seviye: Yeni Uzmanlık alanı: Modelleme/kaplama |
güzel konu
-------------------- imzamı buraya nasıl atcam ki :S paintten mi çizcem? Bide ben hep sallıyorum atmasam? :S
Yararlı Konularım ^^ : MODELLEME NASIL YAPILIR MODEL KAPLAMA NASIL YAPILIR |
|
|
|
Jul 3 2010, 12:07 AM
|
|
|
Grup: Private İleti: 542 Katılım: 7-July 09 Nereden: Ankara Üye No: 4,006 WE Seviye: Profesyonel Uzmanlık alanı: Nesne Düzenleyici |
Eline sağlık ben resim yönünü değiştirmeden yapıyordum oda güzel fikirmiş =)
|
|
|
|
Jul 3 2010, 12:10 AM
|
|
|
Grup: Private İleti: 999 Katılım: 24-August 08 Nereden: Northrend Üye No: 3,759 WE Seviye: Orta Uzmanlık alanı: Kod Yazma(GUI) |
baya uğraşmışsın bart, saol
-------------------- History is written by the victor.
Rest in Peace...Ulquiorra Schiffer ![]() Ders - Büyüler ve Yetenekler Ders - Channel Ders - Döngü Yaratmak Working on... -Signamancer -Thunder Lord Tozase, Murciélago! |
|
|
|
Jul 3 2010, 12:32 AM
|
|
|
Grup: Private İleti: 1,396 Katılım: 1-June 08 Nereden: Eskişehir Üye No: 117 WE Seviye: Yeni Uzmanlık alanı: Karınca Kararınca |
baya uğraşmışsın bart, saol Ne diyon olm felç oldum -------------------- Gönül gözümü :
Nirvana -(Ayrıntılı Bilgi) Smells Like Teen Spirit Come As You Are Heart Shaped Box İletişim - GRTF_DVL@hotmail.com Döngü kullanıcısı |
|
|
|
Jul 5 2010, 06:07 PM
|
|
|
Arkadaşlar bu yontemle harhangi bi icon cizmeye çalışan oldumu...Eğer olduya modelin resmini vede cizdiği iconu buraya ekliyebilirmi..
-- Uğur eğer mümkünse sabitlermisin başlığı. -------------------- Gönül gözümü :
|
|
|
Jul 5 2010, 06:20 PM
|
|
|
Grup: Private İleti: 542 Katılım: 7-July 09 Nereden: Ankara Üye No: 4,006 WE Seviye: Profesyonel Uzmanlık alanı: Nesne Düzenleyici |
sdadsadsa.jpg ( 165.51K )
İndirilme Sayısı: 38Bi de not düşeyim button manager resim boyutu için sınırlama getirmiyor 64x64 de verseniz 1280x1280 de verseniz o küçültüp yapıyor. Boşuna PS'de küçültüp uğraşmayın. Dikkat: Resimdeki gold hellscream skini benim tarafımdan yapılmıştır iğrençtir kusabilirsiniz. Bu ileti DMM tarafından Jul 5 2010, 06:21 PM yeniden düzenlenmiştir. |
|
|
|
Jul 5 2010, 06:33 PM
|
|
|
PS'de küçültmemizin sebebi PS'nin kaliteyi en düzgün seviyede tutararak küçültmesidir...
Eğer buton manager sınırlama getiriyor demişsem hatılıyım war3'te kullanılan ikonlar 64² de ondan 64yapmaya çalışıyoruz. -- Fema değil ama saçlarını alsaymışsın biraz daha iyi olur... Bu arada warcraft III'ten almamızın sebebi ss'i en uygun açı orda var istiyenler model editor gibi programlardanda alabilir... Not:Black olsun teamcolor. -------------------- Gönül gözümü :
|
|
|
Jul 5 2010, 08:03 PM
|
|
|
Grup: Private İleti: 337 Katılım: 18-June 09 Nereden: ......... Üye No: 3,980 WE Seviye: Orta Uzmanlık alanı: Nesne Düzenleyici |
CODE Dikkat: Resimdeki gold hellscream skini benim tarafımdan yapılmıştır iğrençtir kusabilirsiniz Benbi Kusup Geleyim -------------------- ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
1 kullanıcı bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 üye:
| Basit Görünüm | Tarih : 5th September 2010 - 06:01 AM |

Jul 2 2010, 08:02 PM

--> 

-->