![]() ![]() |
Jul 28 2010, 08:58 PM
|
|
|
Grup: Private İleti: 1,006 Katılım: 24-August 08 Nereden: Northrend Üye No: 3,759 WE Seviye: Orta Uzmanlık alanı: Kod Yazma(GUI) |
valla ben de şaşırdım. test triggerıyla 3 dummy anı anda block açtı, 3 dummy aynı anda attack etti, ayrıca ben de bir tanesini kontrol edip attack ettim degişik açılardan. hiç bir sorun görmedim. uğur da denedi sorun cıkmadı. ama multi player deneyince patlamış...playerla ilgili hiç bir şey yokken nasıl oluyor anlamadım.
jedi? -------------------- History is written by the victor.
Rest in Peace...Ulquiorra Schiffer ![]() Ders - Büyüler ve Yetenekler Ders - Channel Ders - Döngü Yaratmak Working on... -Signamancer -Thunder Lord Tozase, Murciélago! |
|
|
|
Jul 28 2010, 09:13 PM
|
|
|
Grup: Private İleti: 541 Katılım: 25-August 09 Üye No: 4,082 WE Seviye: Yeni Uzmanlık alanı: Kod Yazma(GUI+Jass) |
Belki Tek Playerden denerken Hep Doğru Açılar Tutmuş Çok Playerden Denerken Yanlış Açılar Tutmuştur
Bişe Daha Dikkatimi Çekti Unit Pick Group Derken 75 ilerisinde 75 alandakileri seçiyosun da ozaman tam 120 dercelik açıdakileri seçmez adam dibinede ve senin bakış açından biraz daha kenardaysa vuruşun işlemez herhalde -------------------- ![]() |
|
|
|
Jul 28 2010, 09:21 PM
|
|
|
Grup: Private İleti: 1,006 Katılım: 24-August 08 Nereden: Northrend Üye No: 3,759 WE Seviye: Orta Uzmanlık alanı: Kod Yazma(GUI) |
evet 75 i seçiyor, açıları seçerken değil hasarı verirken kontrol ediyor.
açı formülü doğru gibi geldi bana...(yani bu da yanlışsa öh bırakıorm) edit...ehm uğur? o açı farklarının mutlak değeri yani abs ı nerde? koyup dener misin? (yine başladığımız yere dönüyoruz...) Bu ileti zilfallon tarafından Jul 28 2010, 09:24 PM yeniden düzenlenmiştir. -------------------- History is written by the victor.
Rest in Peace...Ulquiorra Schiffer ![]() Ders - Büyüler ve Yetenekler Ders - Channel Ders - Döngü Yaratmak Working on... -Signamancer -Thunder Lord Tozase, Murciélago! |
|
|
|
Jul 29 2010, 12:18 PM
|
|
|
Uzman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: JassCrafter İleti: 358 Katılım: 24-January 10 Üye No: 4,202 WE Seviye: Yeni Uzmanlık alanı: Yeryüzü Döşeme |
yaw =) sanırım yanyana 2 kişi dururken biri kalkanlıysa sorun cıkıyor.Önce şu Uğur'a da verdiğim mapla bi test edin.
DTSS_MUI.w3x ( 26.67K )
İndirilme Sayısı: 0![]() Resimde 1 numaralı yerde gruptaki tüm unitleri seçiyorsun, mesela grubumuzda şuan 2 kişi olsun.Öncelikle unit group actionu grupta herkes için actionu tekrar yapacağı için 2 kere yapıyor.Ama 2 numarayla gösterdiğim yerde tekrar gruptaki herkesi seçip damage vuruyorsun.Yani şöyle olabilir hmm: 1-Grupta 1 kişi var, Loop actionlar sadece bir kere çalışır, sadece bir kere damage vurulur. 2-Grupta 2 kişi var, Loop actionlar 2 kere çalışır, şuan zamanım kısıtlı da tam anlatamıyorum demek istediğimi, ordaki damage actionunu Unit - Damage triggering unit to damage picked unit yapsana direk. |
|
|
|
Jul 29 2010, 02:38 PM
|
|
|
evet 2 kere extradan pick unit yapmaya gerek yok gibi...niye fark etmedim bilmiyorum. da...sorunun ondan kaynaklandığına emin miyiz? mesele damage yiyip yememesi değil.
sorun: multide denerken kalkan varken bile Hit! çıkıyormuş bazen. kenpachi'nin dediği gibi, bunun sebebi multi de abuk sabuk hareketler yapılırken benim koyduğum şartın çalışmadığı açıların denk gelmiş olabilir. o zaman açı şartının doğrusu ne? bu şart: açılar arasındaki şart 225 ve 135 arasında ise ikisi birbirine bakıyor demek. mutlak değerini almayı unutmuşuz, alsak çalışır mı? bana mutlak değere gerek yok gibi geldi çünkü -20 derecenin de düzlemde bir karşılığı ar sonuçta. saçmaladım baya...eve dönsem de baksam şu sisteme -------------------- History is written by the victor.
|
|
|
Jul 29 2010, 04:34 PM
|
|
|
Grup: Private İleti: 541 Katılım: 25-August 09 Üye No: 4,082 WE Seviye: Yeni Uzmanlık alanı: Kod Yazma(GUI+Jass) |
Sana Acıda Anlatmak İstedigim Olaylardan biri Su :S
Sen Unitin 75 uzagından 75 alandaki herkesi seciyosun Alttaki Resimdeki Gibi Olur ![]() Bu Durumda Sarı Noktada Gosterilenler Acı Sartını Saglıyosa Hasarı Alır Ama Pembe Nokta Hasarı Almaz Tahminimce Hatalıysam Özür Dilerim (Umarım Resim Doğru Bi Sekilde Yuklenmistir) -------------------- ![]() |
|
|
|
Jul 30 2010, 09:43 AM
|
|
|
yanılıyorsun çünkü saldıran birimin 75 range ine bakıyoruz, senin resminde önündeki unitin 75 range ine bakılmış.
-------------------- History is written by the victor.
|
|
|
Jul 30 2010, 11:04 AM
|
|
|
Set KK_Basanin_Alani[KK_MUI] = ((Position of KK_Basan[KK_MUI]) offset by 75.00 towards (Facing of KK_Basan[KK_MUI]) degrees)
--Basanin Alani = Unitin Baktıgı Taraftan 75 range uzakta-- Set KK_Dusman_Grup[KK_MUI] = (Units within 75.00 of KK_Basanin_Alani[KK_MUI] matching (((Matching unit) belongs to an enemy of (Owner of KK_Basan[KK_MUI])) Equal to True)) Dusman Group = Basanin Alani noktasının 75 uzağındaki düsmanlar -------------------- ![]() |
|
|
|
Jul 30 2010, 11:22 AM
|
|
|
Uzman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: JassCrafter İleti: 358 Katılım: 24-January 10 Üye No: 4,202 WE Seviye: Yeni Uzmanlık alanı: Yeryüzü Döşeme |
1 tane bunun aynısını jassla yapalım, o zaman sorunun MUI ile mi yoksa açılarla yada başka birşeyle mi ilgili olduğunu anlarız.
editik: ![]() Yeşille gösterdiğim conditionlar ile kırmızı conditionun aynı yerde olmasının sorunun sebebi olabilir, diyelimki karşınızdaki adamda shield var, ama açı conditionları sağlanmadığı için direk else actionlara geçiliyor ve adam damage yiyor(gerçi damage yemiyor adam invul Kilic kalkan 1 aynı triggerın jassla yapılmış hali, yine olmazsa onu kapatıp daha değişik bi şekilde yaptığım Kilic kalkan 2yi deneyin bide.Kilic kalkan 3 de, 2'nin gui ile yapılmış hali neyse karıştı ortalık. Bu ileti Jedi tarafından Jul 30 2010, 12:28 PM yeniden düzenlenmiştir.
Ek: Dosya
|
|
|
|
![]() ![]() |
1 kullanıcı bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 üye:
| Basit Görünüm | Tarih : 8th September 2010 - 02:00 AM |

Jul 28 2010, 08:58 PM